Католицька концепція екуменізму - Чорненко, Андрій (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2017)
У статті розглянуто основні документи, в яких містяться правові норми екуменічного характеру Католицької Церкви, зокрема Постанови ІІ Ватиканського Собору та Екуменічні Директиви. Вказані документи обумовлюють правові взаємовідносини між католиками й іншими християнами, установлюють правову базу, на якій зведено структуру конкретних церковних законів. Автор здійснив аналіз прямих юридичних норм екуменізму в Католицькій Церкві та охарактеризував ці документи, висвітлив сучасну католицьку екуменічну діяльність на практиці.