Постать Андрея Шептицького в оцінці сучасних українських істориків - Винник, Наталія (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2015)
Стаття присвячена дослідженню суспільно -політичної діяльності Андрея Шептицького сучасними українськими науковцями та дослідниками. Здійснена спроба узагальнити їх доробок. Основний акцент робиться на необхідності уникнення заідеологізованості та подолання усталених стереотипів у висвітлені зазначеної теми.