Отець-митрат Тит Войнаровський як сподвижник національного відродження галичан - Гайдукевич, Олена (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2021)
В статті охарактеризована постать отця-митрата УГКЦ Тита Войнаровського як одного із сподвижників національного відродження галичан у складних суспільно-політичних умовах національної конфронтації в Галичині у 1920 - 1930-х роках. Досліджено різні аспекти діяльності Т. Войнаровського, направлені на підвищення рівня духовного, економічного та національно-культурного відродження українців Галичини. Доведено, що як патріот, він любив свою землю, охороняв її, професійно й мудро господарював на ній, бо розумів, що шлях до зростання національної, релігійної та моральної свідомості народу лежить саме через неухильне підвищення його матеріального та економічного становища, в основі якого закладено любов до рідної землі як Матері -годувальниці. Тому питання охорони природи рідного краю були завжди в полі зору Генерального Адміністратора Столових дібр Митрополії Тита Войнаровського.