Інтронізація Станиславівського єпископа Григорія Хомишина 1904 р. (за матеріалами української газетної періодики початку хх ст.) - Королько, Андрій; Марчук, Василь (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2017)
У статті за матеріалами української газетної періодики початку ХХ ст. проаналізовано перебіг інтронізації станиславівського єпископа Г. Хомишина 1904 р. Показано особливості номінації на посаду Г. Хомишина, охарактеризовано форми підготовки організаційного комітету щодо проведення його інтронізації та висвітлено урочистості 19 червня 1904 р. у м. Станиславові; простежено перші кроки діяльності новобраного станиславівського владики. Автор стверджує, що українські часописи детально висвітлювали події, пов’язані з підготовкою і проведенням даного церковно-релігійного дійства. У газетних замітках та статтях вказувалося, що громадськість краю вірила в нового єпископа, сподівалася, що він піднесе рівень Станиславівської єпархії ГКЦ на новий щабель розвитку, виховуватиме священиків і мирян на засадах християнської віри і духовно-релігійного відродження українського народу.