Спроба переведення греко-католицьких громад Станиславівської єпархії у лоно Російської Православної Церкви (1946 – 1953) - Гавриш, Іванна (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2017)
У статті розглядаються основні форми протидії греко-католиків ліквідації радянською владою Української Греко-Католицької Церкви у другій половині1940 – першій половині 1950-х рр. Досліджується антирадянська діяльність духовенства, ставлення віруючих до православ’я та радянської влади.