Психологічні особливості реконструкції внутрішнього світу людини в умовах релігійного спілкування - Климишин, Ольга (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2007)
Французькому письменнику Андре Мальро належать такі слова: "ХХІ століття буде століттям духовного відродження або його взагалі не буде". Будучи сповідником позитивного мислення та опираючись на об’єктивний факт - ініціювання та проведення конференції, приємно констатувати, що своєю спільною діяльністю представники Церкви, науковці, громадськість у цілому стають активними учасниками духовного відродження сучасного суспільства в спосіб інтеграції зусиль у вирішенні проблеми попередження, подолання психічних розладів наших співгромадян. Саме у спільному діалозі є можливим пошук та знаходження нових напрямків і технологій у боротьбі з цією недугою, а, що важливіше, - їх реальне втілення в життя.