Джерела до вивчення найдавніших іконостасів та іконографії Галицько-Волинської Русі - Коваль, Ігор (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2007)
Безбожницький атеїзм завдав непоправної шкоди українському релігійному мистецтвознавству. У прагненні побороти християнську релігію апологети комуністичної ідеології всіляко применшували здобутки національного іконографічного мистецтва українців, здебільшого приписуючи творіння київської художньої школи до "Русского наследия", а про іконографію Галицько-Волинської держави в радянській історіографії взагалі не велося мови. Все це штучно звужувало джерелознавчу базу і не давало змоги дослідникам об’єктивно висвітлювати мистецькі процеси, що бурхливо протікали в західному регіоні України за княжої доби. Тому дослідження даної проблеми не тільки розширює горизонти історичного пізнання, але й дає першоджерельний матеріал сучасним митцям для відновлення забутої сакральної спадщини минулого.