Святий Климент - папа єдності та миру - Музичка, Іван (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2009)
Блаженніший Йосиф нерадо розказував про свої переживання у тюрмах і на засланнях. Відповідав коротко на запитання. На довші розповіді не давав можливостей. Ми, близькі його співробітники, ставили йому наші запитання при нагодах свобідних розмов різного змісту. Було й таке запитання: чи думав він коли, що вийде на волю? І відповідь була: "Були ситуації, головно в часі допитів, які тривали й цілу ніч, що з волею треба мені попрощатися назавжди. Але такі хвилини минали, і щось далеко в душі говорило - все на світі має свій кінець, вийду колись на волю, як, коли, чи довго ще ждати, я не мріяв і мрійником не був".