Єпископ Іван Прашко - Апостольський екзарх українців-католиків Австралії, Океанії та Нової Зеландії (1958-1982 рр.) - Делятинський, Руслан; Бедрій, Назарій (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2010)
Автори статті розглядають діяльність Апостольського екзарха єпископа Івана Прашка щодо організації адміністративно-канонічної структури Української Католицької Церкви серед діаспорних українців-католиків у Австралії, Океанії та Новій Зеландії у 1958-1982 роках.