Ісус та терапія у Євангелії від Матея 8:2–9:35 - Мартинюк, Назарій; Яцишин, Андрій (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2024)
У статті здійснено короткий панорамний огляд оповідного сюжету Євангелії від Матея 8:2–9:35 в контексті терапевтичного служіння Ісуса. Стаття аналізує як мотивацію Ісуса до оздоровлень та терапії, та терапевтичних методів, використаних Ісусом. Як наслідок, терапевтичні аспекти Мт. 8:2 – 9:35 вміщені у сотеріологічний ключ, що відображено аналізом органічного зв’язку терапії Ісуса та дару спасіння. Актуальність статті зумовлена зростаючим зацікавленням до проблематики історичного пошуку Особи Ісуса Христа та актуального стану дослідження так званого NestQuest.