Місіонерська діяльність Владики Миколая Чарнецького (1939 – 1959): богословський погляд - Клюба, Ігор (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2014)
У даній статті автор з богословських позицій розглядає останнє двадцятиліття життєвого.