Протистояння віруючих західних областей України партійно-радянським органам у 1960 – 1970-х рр. - Малярчук, Олег (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2014)
У статті проаналізовано форми і методи протистояння віруючих західноукраїнських областей тоталітарній системі, а також антирелігійну роботу органів влади. Виокремлено закономірності й особливості релігійної ситуації в регіоні. Українська Греко-Католицька Церква продовжувала існувати навіть у найнесприятливіші часи і залишалася духовною твердинею нації.