Відновлення та реорганізація структури Івано-Франківської єпархії Української Греко-Католицької Церкви (1989 - 1993 рр.) - Делятинський, Руслан (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2015)
статті проаналізовано канонічну правонаступність сучасної Івано-Франківської митрополії від Станиславівської єпархії, включно із визначенням ряду її єпископів - ординаріїв (єпархів) та помічників і генеральних вікаріїв, особливості змін адміністративно-територіального поділу єпархії в умовах легалізації та становлення УГКЦ, діяльності єпархіальних органів (консисторії-управління, суду, комісій) та деканальних структур.