Святі Отці: милосердя Боже в хресті Сина - Рак, Василь (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2017)
У статті досліджено святоотцівське навчання про Боже милосердя. Показано, що неособове та юридичне розуміння відносин Бога із людиною затемнює особовий образ Отця. Милосердне Боже обличчя в найбільшій мірі виражається в «тріумфі» Христа на хресті. Сформульовано антропологічні, сотеріологічні та есхатологні засади віри в Боже милосердя у дусі святоотцівської традиції.