Родинне середовище єпископа Григорія Хомишина - Руснак, Олександр; Хомишин, Олександр (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2017)
У статті висвітлюється вплив родинного середовища на формування особистості Григорія Хомишина. Систематизуються й аналізуються попередні дослідження з проблеми. Розкриваються віхи ранньої біографії майбутнього єпископа. Характеризуються його перші кроки у навчанні. Відзначається позитивний вплив оточення рідних. На основі метричних книг та родинних переказів простежується родовід Блаженного. Наголошується на близькості світоглядних позицій Г. Хомишина і сім’ї Сімовичів.