Природоохоронна діяльність Греко-Католицької Церкви як складова національного відродження галичан (20-30-ті роки ХХ ст.) - Гайдукевич, Олена (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2017)
У статті проаналізовано витоки і стан розвитку природоохоронної справи в Галичині, участь Греко-Католицької Церкви в її розвитку впродовж 1920-х – 1930-х років. Автор обґрунтовує тезу, що природоохоронна діяльність ГКЦ була складовою національного відродження українців Галичини.