Наративний аналіз Євангелія від Івана (10,40 - 12,50) - Яцишин, Андрій (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2018)
У статті, присвяченій наративному аналізі тексту Ів. 10, 40 — 12, 50, здійснено коротке дослідження біблійного тексту за допомогою наративного підходу та його принципів. Продемонстровано ефективність наративного підходу для аналізу біблійного тексту через входження в прагматичний світ його розповіді (Narrative Criticism) та міметичної відповіді читача (Reader-Response Criticism) на цю розповідь з перспективи пізнання первісного наміру тексту, запрограмованого імпліцитним автором. Показано, як текст Ів. 10, 40 — 12, 50 веде читача впродовж сюжетної лінії та її перипетій, спонукаючи читача приймати та засвоювати певні богословські категорії розповіді чи відкидати інші.