Як сьогодні не втратити право називатися християнином поза Церквою? - Гоголь, Василь (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2020)
У статті проведено аналіз тези, християнство і сучасність, виклики та шляхи їх вирішення. З’ясовано, яке місце займає християнин, поза Церквою, в парафії, в сім’ї, в школі та в суспільстві. Проаналізовано виклики, які повстають перед християнином, важливо не втратити свою ідентичність. Тому кожен із нас покликаний нести Добру Новину, прикладом власного життя. Бути християнином – це означає належати Христові та змістом свого життя бути вдячним Богові.