Один з когорти непохитних - Ігнатюк, Василь (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2007)
Вивчаючи історію рідного краю, переконуємося, що подвижниками всіх національних починів українців у Галичині в ХІХ-ХХ століттях виступали священики УГКЦ. Про це свідчать дослідження істориків-краєзнавців Ігоря Андрухіва, Петра Арсенича, Любові Геник, Володимира Качкана та інших. Немало Славних імен знаходимо серед випускників Станиславівської духовної семінарії, до яких належить і випускник цього навчального закладу 1923 року отець Михайло Сулятицький.