Вимога солідарності в контексті загрози алкогольної деградації суспільства - Шеремета, Володимир (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2009)
Метою статті є не тільки висвітлення загрози, яку приховує в собі явище алкоголізму для нашого суспільства та пояснення вимоги солідарності, яка випливає із найбільної християнської заповіді - заповіді любові. Більш важливим видається задуматись і постаратись дати відповідь, як ця заповідь, як вимога солідарної допомоги в її міжособовому та соціальному вимірі може і має бути реалізована, щоб принести вагомий вклад у вирішення проблеми алкоголізації українського суспільства.