Ідея єдності митрополита А. Шептицького в становленні сучасного екуменізму греко-католицизму - Скринник, Наталія (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2010)
У статті аналізується екуменічна концепція А. Шептицького на основі ідеї церкви та шляхт її реалізації Українською Греко-Католицькою Церквою в сучасному суспільстві.