Становлення і зміст літургійно-обрядової ідентичності українського католицизму - Кияк, Святослав (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2010)
Літургія в історії становлення українського християнства, зокрема українського католицизму, виразником якого є Українська Католицька Церква (УКЦ), за якою історично закріпилась назва "Українська Греко-Католицька Церква", котра є назвою не зовсім адекватною з літургійних та національно-обрядових позицій, відіграла визначну роль у формуванні духовного світогляду українців та в становленні церковно-обрядової ідентичності.