Тенденції розвитку професійно-виконавського хорового мистецтва першої половини ХХ століття - Ярошенко, Ірина (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2010)
Аналіз історичних умов, у яких перебувало кульурне життя буковинського краю, доводить, що український рух розгортався тут набагато повільніше, ніж в інших регіонах Західної України.