Христовий одружений священик - Данильчук, Ігор (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2012)
В 2009 році духовенство нашої Церкви вирішило вибрати собі покровителя з-поміж новопроголошених мучеників. І погляд усіх упав на одруженого священика о. Омеляна Ковча. Серед усіх єпископів, монахів та монахинь власне він став тим найріднішим та найближчим взірцем до наслідування для нашого духовенства. 24 квітня 2009 року блаженного священномученика о. Омеляна Ковча було проголошено Покровителем душпастирів УГКЦ.