Помилка Чарльза Дарвіна - Дубицький, Іван (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2012)
У ХХ столітті дарвінівська теорія еволюції утвердилась як єдино правильна концепція на кшталт "універсального закону" розвитку світу живого. Незважаючи на критику багатьох вчених-природознавців, дарвіністи продовжують стверджувати, що всі інші пояснення розвитку життя на Землі не мають наукового підгрунтя і взагалі, хто не вірить в еволюцію - це вороги дарвінізму, невігласи, на яких не потрібно звертати уваги.