Дем’янів Лаз - Галицька Голгофа - Онищук, Ігор (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2012)
Дем’янів Лаз - "Галицька Голгофа", місце невимовного горя, місце трагічне й водночас священне. Тут, у Дем’яновому Лазі, сталінська машина терору здійснила жахливий злочин проти України і проти людськості. Ярмо тоталітарної системи та судовий механізм засуджували без доказів, звинувачували без причини, судили без апеляції, нищили невинних. Тому кожен із нас повинен усвідомити безмір горя, похованого у цій землі.