Біблійно-моральний фундамент приватної власності - П’яста, Руслан (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2021)
Стаття присвячена теоретичному визначенню ролі приватної власності згідно біблійно-патристичного та морально-етичного вчення Католицької Церкви. В Україні бракує науково-богословських досліджень присвяченій питанню значенню, завданню та змісту приватної власності. Основоположним завданням даної статі знайти переконливі аргументи у Святому Письмі, патристичному погляду та вченні Церкви щодо права на приватну власність та чи має міцну основу у волі Божій і є захищене Його законом. Обґрунтувати основні моральні критерії пов’язанні із правом людини на приватну власність, згідно вчення Католицької Церкви.