Інноваційне ставлення Папи Франциска до вирішення проблем шлюбу і сім’ї - Яроцький, Петро (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2023)
Ці проблеми були поставлені папою Франциском на обговорення й прийняття відповідальних рішень Надзвичайним Синодом єпископів Католицької Церкви, який відбувся 2014-2016 рр. в Римі.