Життя і служіння с. Тарсикії Ольги Пітулей, ІІІ ЧСВВ - Голомідова, Марія (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2023)
В статті досліджується біографія с. Тарсикії Ольги Пітулей, III ЧСВВ (10.10.1931 р. нар.), дружини священника Івано-Франківської єпархії УГКЦ о. Мар’яна Ореста Пітулея, III ЧСВВ (17.05.1936-14.04.2001). Для об’єктивного проведення дослідження і висвітлення біографії с. Тарсикії Ольги використано такі методи дослідження як історико-критичний, хронологічний, просографічний, мікроісторичний, інтерв’ювання. Проаналізовано на основі архівних матеріалів і спогадів її дитячі роки, виховання, навчання в медичному училищі в м. Калуші, працю медсестрою в смт. Перегінському та с. Ясені Калуського району Івано-Франківської області, заміжжя, працю в м. Калуші, виховання трьох дітей, вступ до Третього Чину Святого Василія Великого у 1979 році, діяльність в часі підпілля й легалізації УГКЦ, в наш час.