Святе Письмо як особлива сфера зацікавлення наукової, проповідницької та перекладацької діяльності єпископа Софрона Мудрого - Яцишин, Андрій; Тимків, Людмила (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2024)
У статі проаналізовано наукову, перекладацьку та проповідницьку діяльність владики Софрона Мудрого, яка базувалася на Святому Письмі. Виокремлено основні аспекти його діяльності як за кордоном, так і в Україні. Досліджено основні праці, у яких Святе Письмо є особливою сферою його зацікавлень. Висвітлено застосування біблійних текстів у промовах на різних наукових конференціях, а також – у численній кількості його проповідей. Акцентовано на важливості перекладацької діяльності у сфері богослов’я. Зернено увагу на роль владики Софрона Мудрого у керівництві перекладу «Словника біблійного богослов’я» українською мовою.