Роль владики Софрона Мудрого у формуванні експозиції історії Церкви в Галичині музею історії Галича - Зіньковський, Тарас; Жолоб, Анна (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2024)
У статті досліджено історію походження предметів християнського культу та особистого благочестя єпископа Івано-Франківського Софрона Мудрого, сутність їхнього функціонального призначення, матеріал, з якого вони виготовлені, художні особливості, характер іконографічних зображень на них та символічний смисл. Укладено типологічну класифікацію та здійснено систематизацію речей, які зберігаються в експозиції відділу історії церкви в Галичині.