Особливості формування, історія розвитку іконографічної традиції Прикарпаття та її вплив на релігійне і культурне життя Станиславівської / Івано-Франківської єпархії – Івано-Франківської Митрополії УГКЦ у 1885–2015 рр. - Козінчук, Віталій (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2015)
Івано-Франківська митрополія УГКЦ завжди дбала про добробут Прикарпатського краю і його культуру, яка дуже міцно була пов’язана із сакральним мистецтвом. Розвиток західноукраїнського церковного малярства великою мірою залежав не тільки від канонічних церковних традицій, а й від певних політичних умов.