Важливість духовної церковної опіки в психіатрії

Автор(и)

  • Василь Рак Івано-Франківська теологічна академія

Ключові слова:

Духовна опіка, пасторальне богослов'я, богослов'я, Церква в психіатрії, душпастирська опіка

Анотація

Історія людини, відображена в книзі італійського письменника Колоді "Пінокіо" ("Буратіно"), не має безумовно необхідного щасливого кінця. В пригодах Буратіно є можливими такі два закінчення: або Буратіно приймає допомогу Мальвіни і перетворюється в справжню людину, уподібнюючись остаточно до "тата Карло", або подібно до Арлекіно, він міг безповоротно перемінитися в тварину. З іншого боку Буратіно може отримати спасіння, що перевершує людські розуміння і очікування, або остаточно опиняється в повному забутті.

Нашу доповідь ми поділимо на дві частини:

1. Мотиви присутності Церкви в психіатрії;

2. Спроба ідентифікації душпастирської опіки.

Перша частина буде більш богословського характеру, а друга матиме більш практичний характер. Але відразу хочу налаштувати Вас на наступне: щоб до даної доповіді ми підключали не стільки свій розум, скільки свої відчуття. Буду радий, якщо у Вас виникнуть запитання до даної доповіді.

##submission.downloads##

Опубліковано

15.12.2007

Як цитувати

Рак, В. (2007). Важливість духовної церковної опіки в психіатрії. Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, (1), 126–134. вилучено із http://journal.ifaiz.edu.ua/index.php/gp/article/view/259