Харизматичний рух у контексті міжхристиянського діалогу як духовної складової побудови громадянського суспільства

Автор(и)

  • Олесь Маргітич Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника

Ключові слова:

Екуменізм, харизматичний рух, міжхристиянський діалог, громадянське суспільство

Анотація

Згідно з позицією провідних теологів харизматичний рух є суто екуменічним явищем, оскільки, заролджуючись у численних християнських конфесіях, він часто носить в собі тотожний характер. Так, Йозеф Рацінгер у передмові до німецького видання книги Ранієро Канталамесн співвідносить харизматичний рух з "атвентичністю Церкви" (автентичністю в духовному аспекті). Таке розуміння співвідношення харизматичного руху та екуменізму має значний потенціал і в контексті творення грормадянського суспільства, на чому наголошують іноземні дослідники, наприклад, екуменісти-практики Геріберт Мюлен, Ральф Мартін.

Окремо слід виділити ІІ Документ з Малінес кардинала Суенса "Екуменізм і Віднова", українського протестанського теолога В. Боєчка та численні польські публікації духовно-формаційного центру "Wieczernik".

##submission.downloads##

Опубліковано

15.12.2009

Як цитувати

Маргітич, О. (2009). Харизматичний рух у контексті міжхристиянського діалогу як духовної складової побудови громадянського суспільства. Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, (2), 146–152. вилучено із http://journal.ifaiz.edu.ua/index.php/gp/article/view/284