Канонічна візитація як один із елементів пастирського служіння єпархіяльного єпископа

Автор(и)

  • Володимир Грабик Івано-Франківський богословський університет імені св. Івана Золотоустого

Ключові слова:

Канонічна візитація, єпископ, візитація, єпархія, УГКЦ

Анотація

Питання канонічної візитації є важливим аспектом всієї пастирської діяльності єпархіяльного єпископа. Єпископ, як голова і управитель повіреної йому пастви Собором єпископів, має всю повноту влади щодо управління і ведення всієї єпархіяльної спільноти до актуальної мети, яка полягає у спасаючій дійсності.

Мета спасіння має сотеріологічне знання і є найбільшою фундаментальною засадою повноти душпастирського уряду єпископа як глави Церкви. Як зазначив відомий римський історик ІІ століття Тертуліан: «Там, де є єпископ, – там є Церква». У цьому знаменитому висловлюванні закладена велика істина, яка дійсно вказує на значущість єпископського уряду. Без єпископа не може існувати найменша церковна спільнота, адже він є єдиним джерелом всіх Таїнств Церкви.

##submission.downloads##

Опубліковано

19.03.2014

Як цитувати

Грабик, В. (2014). Канонічна візитація як один із елементів пастирського служіння єпархіяльного єпископа. Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, (5), 96–116. вилучено із http://journal.ifaiz.edu.ua/index.php/gp/article/view/47

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають