Специфіка екуменічного навчання Івана Павла ІІ стосовно України

Автор(и)

  • Володимир Війтишин Івано-Франківський богословський університет імені св. Івана Золотоустого

Ключові слова:

Іван Павло ІІ, екуменізм, Папа, теодіцея, антропологія

Анотація

Папське навчання, скероване до українського народу, найповніше прозвучало під час особистого безпосереднього контакту в часі паломництва до України у 2001 році. Ціла складна програма тієї події враховувала історичний та культурний контекст, в якому опинилася Україна після того, як вийшла зі структур СРСР і стала на шлях будування власної національної та релігійної ідентичності. Свідомість цього місця в історії не покидала Івана Павла II. Це виразилося у його численних алюзіях і прикладах, що містяться у публічних і приватних промовах. В поставі Папи вражають глибока повага до багатої національної традиції, висока оцінка авторитетів, котрі формували підстави ідентичності і дбання про збереження та розвиток запалу, який мають теперішні покоління, творячи основи національної і державної екзистенції.

В цьому середовищі також може розвиватися релігійна сфера в цілому своєму плюралізмі та різнорідності, відповідно до спільнот і меншин, що населяють цю велику країну.

##submission.downloads##

Опубліковано

19.03.2014

Як цитувати

Війтишин, В. (2014). Специфіка екуменічного навчання Івана Павла ІІ стосовно України. Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, (5), 9–20. вилучено із http://journal.ifaiz.edu.ua/index.php/gp/article/view/34

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають